2008-10-02
因为男朋友系megabox附近做野,所以今个暑假就成日去megabox行街食饭,差唔多次次都系食呢间,所以都觉得应该帮佢写返篇食评我多数食二人set,所以都照返佢个set0既顺序黎评汤:我多数饮磨菇忌廉汤,好有磨菇味,反而忌廉味少D,唔漏,唔会饮完食唔到其他野著角:即炸出黎好香,加埋D咖喱汁劲正,我食寿司卷都用个卷黎点咖哩食寿司卷:我食白汁烟肉个款,热辣辣好好味,皮脆,饭好有白汁味但系唔漏,very good;捞乌冬:份量细D,又系咖喱汁好味,汉堡扒ok,但系得2块,我觉得只系ok;牛角包无跟set,只可以单点,个牛角包好松软,又无delifrance咁漏,入面夹住蛋沙律,轻盈得黎好味,超正!通常我会加多38要个甜蜜三重奏,可以任拣3种甜品,不过佢D甜品味偏淡,朱古力产品会有味D,我钟意佢个白tiramisu,雪糕brownies;乳酪芝士杯ok,几有乳酪味,所以唔会太漏;焦糖炖蛋胜在有栗子蓉,个蛋几滑,不过味道淡左少少,所以应该最早食(如果食左朱古力先就会觉得佢完全无味)奶冻我就觉得一般,入面个蜜桃片仲好食过个奶冻日式年糕有D似烧烤左0既棉花糖,有D怪,劲粘;朱古力truffle未试
我多数食二人set,所以都照返佢个set0既顺序黎评
通常我会加多38要个甜蜜三重奏,可以任拣3种甜品,不过佢D甜品味偏淡,朱古力产品会有味D,我钟意佢个白tiramisu,雪糕brownies;乳酪芝士杯ok,几有乳酪味,所以唔会太漏;焦糖炖蛋胜在有栗子蓉,个蛋几滑,不过味道淡左少少,所以应该最早食(如果食左朱古力先就会觉得佢完全无味)奶冻我就觉得一般,入面个蜜桃片仲好食过个奶冻日式年糕有D似烧烤左0既棉花糖,有D怪,劲粘;朱古力truffle未试过,下次试
饮品:我一定叫朱古力特饮,最钟意鲜奶朱古力,上头Dcream劲有奶味,又滑又正;雪糕朱古力都ok,不过个雪糕好容易会融,serve出黎个阵无咁靓;薄荷朱古力超有薄荷味,不过cream就差左少少
我见到好多人叫绿茶特饮,本来都想试下,但系每次都会投降俾鲜奶朱古力
2个人有汤有野饮有小食有main course同desserts夹埋都唔驶150蚊,已经食到好饱,真系几抵,我觉得好味过铜锣湾又平D,而且megabox人唔多,半开放式food court都可以坐得
好舒服