2019-06-24
一早约好朋友今晚食饭,佢就约左我喺圆方等,之后带左我上黎平台呢边度拣餐厅其实我就真系无乜所谓,间间都好似差唔多咁,之后朋友问我食过爱尔兰菜未,未就同我去呢间食朋友话呢度食物既portion都有返咁上下,所以我地就决定每人拣个main course share食左先我见到呢度既 海鲜意粉$248写住『招牌』二字,所以就拣左呢款pasta果然无令我失望,当中既海鲜都有唔少,青口同大虾都好鲜味,而个红椒酱汁仲一d都唔漏,特别之余仲好岩我口味朋友就要左个cheese burger$188当中既蕃茄蔬菜系分开另上,可以自己选择为burger添上合适自己既配料而另一旁就有一小篮炸得好香口既粗薯条而店方知道我地系share食,仲好贴心咁帮我地将burger一分为二,方便我地分享食完两个main之后,我地两个都都饱左7、8成,所以就决定一人要返一款甜品做ending我地两个口味真系好相似,同一时间都系拣左焦糖炖蛋今晚我仲饮左杯好refreshing既热情果梳打$45而好朋友就饮左今晚既是日奶昔$68,佢话系草莓同香蕉既milkshake黎架
朋友就要左个cheese burger$188
而另一旁就有一小篮炸得好香口既粗薯条
我地两个口味真系好相似,同一时间都系拣左焦糖炖蛋
今晚我仲饮左杯好refreshing既热情果梳打$45