2023-11-20
在此区试尽不下百间茶餐厅,谂唔到都会中伏中到应一应!怪只怪忽发其想、想转下口味试吓啲新嘅,就一行四人行咗去石硖尾村附近,开头想入大X活食,点知入到去食山人海,揾个位都好难跟手走过去斜对面渣豆茶座。恶梦就系咁开始了,首先叫咗四个下午茶餐,沙嗲牛肉蛋面、餐肉蛋三文治、奶油猪仔包、鸡扒包连同餐饮。出餐时间正常,第一个出场系奶油猪,见到人造牛油仍然是膏状的,已经唔讲佢啲牛油唔掂、但竟然连朱仔包最基本嘅外脆内软都做唔到!摸落去只微暖的所以牛油仍是凝固着。第一个失败☹️之后晦气亚姐摆低咗碗清淡如白开水的米粉上面放着煎蛋,然后佢好燥咁讲冇晒沙嗲牛肉、你哋拣咗第二样啦!咁我哋就再点猪颈肉,过咗一阵,晦气姐摆低咗碟好唏嘘嘅猪劲肉,睇上去死灰一遍,毫无血色、睇见都唔想食!第二个失败😔到最后嘅餐蛋治叫冇咁衰,只系啲面包比较干同硬少少,第三个失败🤪,但比较起前面嘅惊吓呢啲算系咁啦!最后冇出事嘅鸡扒包系正常嘅,真系还得神落😅所以解释咗点解呢间餐厅有咁多位剩低,隔离就坐无虚席。下次都系唔好三心两意、贪新鲜感系要付出代价㗎!😫
奶油猪仔包
奶油猪仔包