我好少会想打一篇蛮负面的食评, 但真心觉得这家十分需要改善!! 红家自问都去过唔少, 多数以港岛或尖咀为住, 今天去旺角做body check朋友就说不如来这里近点又未试过!! 商场已经系唔多人流同埋很多年前已经系这个状况的, 上到去唔太多人, 但入到去什么也没有, 餐牌只有tea那个, main menu无, 餐具无, 问了侍应, 佢话饮品系个几样, 吓?? 点解唔拿餐牌来比客人拣??? 叫完野之后来到, 发现无餐具, 朋友已经打去服务台讲左, 以为入来的侍应会拿来, 点知入来又问一次有咩帮到你, 唔系挂, 前台通知佢地系无沟通的吗?? 搞到我朋友真的有点火, d咪又系成日无电, 结果有个比较senior的店员来, 这个就还好, 最后收钱时就发现有个经理law, 真系收钱先识出来吗??讲真我很喜欢去红家唱, 因为有很多韩文歌, 尤其旧的, 但客人愈来愈多, 相对服务也下降了, 就算我系去港岛同尖咀都系下降了不少, 但都一定唔会好似呢间咁, 何况又唔平, 以前唱到三个钟, 而家只系两个几, 出面明明无人等都唔会唱得耐, 收唔平的价钱, 真心唔会再来, 虽然我今日系用续会cp咁个心理都平衡返少少, 食物来讲系正常, 但如果原价的话我谂我会转场, 希望佢地服务同training都改善一下!!!

虽然我系咁讲服务质素, 不过野食来讲都算合格~~因为续左会所以有得送炉端烧~
炉端烧
有鸡翼、鸡软骨、芝士翠玉瓜、番茄仔同一口牛~~~鸡翼稍为干了少少, 翠玉瓜同番茄仔算几juicy, 一口牛都OK~~
all day breakfast
另外, 茶餐我叫了一个all day breakfast, 份量就觉得少了点, 不过个炒蛋蛮算滑......
2016-05-28
用餐优惠