2008-03-06
无黎一排,好多面包既价钱又升左。仲记得第一次黎买木头包既时候,当时只系$5.5,慢慢变成$6..$6.5...今次黎已经系$8。不过无法,鬼叫呢几个月咩都贵几成咩,所以只要佢仲keep住水准,即使贵少少都算。其实去到面包店果阵已经6点半,因为以前呢只包好快就买晒,所以一早已经打定输数,点知去到都仲有十几个,应该系好多人都已经觉得只包贵左,少左人买挂。要左一个,外表仲同以前一样,但系食一啖就即刻觉得唔对路,无奶香又淡到无味,但绝对唔关错过出炉时间既事,因为以前有几次都系咁上下时间买既都好好味。唉,价钱贵左,但品质都差埋,应该未来有一段时间都唔会再食。至于朋友仔因为知道我系玉桂粉丝,就要左玉桂(卷/包)。我本身唔睇好呢个包,点知一食有惊喜,很香的玉桂味哩,而且唔会太甜,即使食完个包都仲有阵玉桂香系口腔度。P.S.我同朋友仔D意见唔同,因为佢钟意食木头包多过玉桂(卷/包),所以最后我同佢调换左个包食。=D