2015-03-27 1186 浏览
今日又系要速食,无得拣,冬菇亭大排档!不过天气唔热都ok,去到过了午餐高峰期,无乜人,地方残旧几污糟,阿姐态度好好,不停介绍食物,我叫四宝饭,阿姐仲问我饮唔饮例汤,今日系冬瓜汤,我唔要汤料,饮了一碗,唔算热,刚好入到口,味精有味精帮手,不过唔算重,当消暑!四宝饭上碟卖相比较乱,叉烧又甜又多汁,外脆内软,蜜汁包住好味,鸡比了鸡背,无乜肉,差,葱油又无葱,只有姜茸,唔喜欢,咸蛋黄起晒油,又唔硬,咸香好味,只有一块红肠,幸好唔会硬,正常,豉油汁捞饭,唔会死咸,好味!白饭有硬块,唔够松软,最大问题系我一掂只碟边,油腻腻的!一般!热柠茶浓但比较涩!阿姐态度好,落单收钱都爽手!厕所要去旁边公厕!唔算干净!不过够阔落!
烧味档
我叫四宝饭,阿姐仲问我饮唔饮例汤,
例汤--冬瓜汤
四宝饭
热柠茶
热柠茶浓但比较涩!

2015-03-26