2020-07-19 4242 浏览
最近帮衬过半岛冰室两次第一次系堂食 第二次就因为限聚令 所以外卖自取两次既印象都系 好高效率😀👍🏽讲下堂食个次先啦💁🏽‍♀️我地一去到见到有两条队 就以为一条队等堂食 一条队等外卖 但原来唔系! 两条都关堂食事架!脸向冰室门口既话 要先去右边条队排队落单➡️左边个条队等位 所以基本上一坐低就会有野食😀👍🏽蕃茄芝士焗菠萝猪扒意粉 配三文鱼牛角包🥐 ($58)多料到不得了!🧀芝士份量多 猪扒厚身意粉再浓味d会更加分!略嫌个牛角包唔够热~~葱油黑豚叉烧红肠煎蛋饭 ($58)黑豚叉烧肥瘦适中!红肠既出现好似令碟饭廉价左 但有好过无既~~葱油份量唔少 仲有少少沙律菜伴碟🥗 解腻! 自家龙虾汤海虾汤意粉 配蟹肉蟹籽炒蛋 + 牛油多士 ($50)🦞龙虾汤不错喝 有怀疑过系咪罐头汤🥫/现成野 但之后上半岛某社交平台发现佢地不时upload大量新鲜海鲜既片 就知道真系真材实料 自己煮既!海虾大大只 好弹牙😋炒蛋份量多~~牛油🧈多士食落唔知点解带点甜味 但系系好味既😋呢度不时会有d特别既饮品 可以免费转配👍🏽当日系👉🏼 罗汉果菊花茶☕️罗汉果味好重 菊花味轻🌼外卖自取既话 可以预早半个钟whatsapp落单 去

最近帮衬过半岛冰室两次
第一次系堂食 第二次就因为限聚令 所以外卖自取
两次既印象都系 好高效率😀👍🏽

讲下堂食个次先啦💁🏽‍♀️
脸向冰室门口既话 要先去右边条队排队落单➡️左边个条队等位
所以基本上一坐低就会有野食😀👍🏽

蕃茄芝士焗菠萝猪扒意粉
配三文鱼牛角包🥐 ($58)
多料到不得了!
🧀芝士份量多 猪扒厚身
意粉再浓味d会更加分!
略嫌个牛角包唔够热~~

葱油黑豚叉烧红肠煎蛋饭 ($58)
黑豚叉烧肥瘦适中!
红肠既出现好似令碟饭廉价左 但有好过无既~~
葱油份量唔少
仲有少少沙律菜伴碟🥗 解腻!

[头等餐] 自家龙虾汤海虾汤意粉
配蟹肉蟹籽炒蛋 + 牛油多士 ($50)
海虾大大只 好弹牙😋

炒蛋份量多~~
牛油🧈多士食落唔知点解带点甜味
但系系好味既😋

呢度不时会有d特别既饮品 可以免费转配👍🏽
当日系👉🏼 罗汉果菊花茶☕️
罗汉果味好重 菊花味轻🌼

外卖自取既话 可以预早半个钟whatsapp落单 去到讲电话头4个号码就得!

芝士蟹肉松露焗吞拿鱼意粉
配芝心酿蟹钳 ($58)
一样劲多料! 啖啖意粉都夹杂住好多料!
黑松露味好香 香到坐到几远既同事都闻到🤭
蟹钳好弹牙啊 入面仲有加蟹籽😋 芝心好正!!
食到好饱好济啊 最后我系食唔哂既🙈

快餐黎讲 半岛既质素好高 食物真材实料