2024-09-05
呢个暑假各有各忙,好难得先夹到大家时间出嚟食饭🍽️ 因为行程上临时有变,我哋误打误撞嚟到「为食火锅公司」,嚟个 #鸡煲火锅放题 😚餐厅以狗仔🐶为主题,四周围都会见到以小狗图像做摆设,爱狗之人嚟到一定钟意😚 呢日我哋食豪啲啲,叫咗个$368套餐(每位计另加一),谂住应该都几丰富啦… 不过就真系有少少失望啰😅#餐前小食 有啲削😅 #甜番薯条、#日式炸鸡、#酸甜炸大肠、#鲍汁鸡脚 味道同外貌都麻麻,唯一 #蟹籽沙律 口味比较清新,可以encore😚#鱼生拼盘 超迷你😅 不过胜在样样有啲,无期望就唔会失望啦😅#鸡煲 辣辣地带有啲甜味,味道都唔错🤤 不过每隔两分钟就自己开个煲盖将啲鸡件炒两炒,对于一个唔落厨嘅我,实在有啲难为😅#火锅料 都算多选择,不过 #牛 同 #海鲜 都系限量嘅👀 牛肉并盘好吸晴,#雪花牛、 #牛颈脊、#黄喉、#封门柳.. 样样有齐🤤 海鲜方面都好足料,#蛏子、#鲍鱼、#元贝 都好新鲜,不过佢哋啲 #蚝 就弱咗啲😅 整体还可以嘅😚不过成餐最败笔嘅系我哋拣咗个 #泡菜汤 做汤底,味道怪怪的😅 入口冇咗 #泡菜 应有嘅酸辣味道,搞到其他食物都有啲失色😅😅 不过最古怪嘅都唔够餐厅嘅安
不过成餐最败笔嘅系我哋拣咗个 #泡菜汤 做汤底,味道怪怪的😅 入口冇咗 #泡菜 应有嘅酸辣味道,搞到其他食物都有啲失色😅😅 不过最古怪嘅都唔够餐厅嘅安排奇怪😅😅😅 问个服务员攞张凳摆袋,佢话全场满座冇,问佢攞个篮摆嘢都系冇… 但系最神奇嘅系问佢攞多对公筷,回覆都系一样「今日客人比较多,我哋嘅 #公筷 已经冇晒!」🤣🤣🤣 火锅馆居然连公筷都唔够?真系好「环保」啰⁉️
📍 为食火锅公司 (观塘) 创业街15号万泰利广场地下C号舖