2020-09-29 367 浏览
正如标题所形容,以为餐厅系IFC连卡佛,服务点都唔会差得去边,你就大错特错。一坐低,望咗阵餐牌就落order,好声好气问佢下午茶餐饮有咩选择,佢个样好似你得罪佢咁劲唔满意咁话得养生花茶或咖啡,完全唔介绍其他option,例如加钱转果汁 (后尾发现原来佢冇俾齐餐牌同drinks menu,所以完全冇选择)冇选择下我话想要铁观音,佢好似觉得我冇钱俾咁话要加$25。好,咁咪加啰。到嘢食嚟,冇错系食得过嘅,不过另一个问题就系疫情之下,枱与枱之间完全冇1.5米距离,连0.5米都冇。成间餐厅都冇5成full,不过就系唔会俾你隔开d坐,仲要隔离枱有位老人家对住你咳痰。我知老人家有时控制唔到,不过D抬实在大密,吓到即刻埋单走人。总结,如果你只在乎食物味道,咁系可以一试。如果你抱住一个你而家系ifc 连卡佛用餐应有嘅水准,咁你俾钱去Starbucks 都可能会好d