2018-01-25
今日又去咗大埔行山啦 经过广福道呢间route 83美国餐厅 见到好多人排队 亦都有外国人等紧帮衬 感觉好正宗 不如就排埋一份 等咗半个钟左右就有得入去 叫咗10安士肉眼扒五成熟 配芝士烟肉焗薯 个肉眼扒 大大块接近一吋厚 一切开入面啲肉汁爆晒出嚟 好淋 而且入口超重牛肉味 芝士烟肉焗薯原只上 用咗美国焗薯去做 上面有酸忌廉可以拉丝嘅芝士同埋烟肉 烟肉好香配埋芝士一齐食超夹 焗薯焗得好透 个皮都好脆口 可以食埋落肚哈哈 呢个焗薯好惊喜我同男朋友都超爱 包糠茄汁焗猪鞍配芝士烟肉焗薯 猪鞍扒好厚身接近一寸厚 上面铺上满满嘅面包糠 同炸蒜粒 食落蒜头味好重 而且面包糠都超级脆卜卜 加埋肉汁丰富嘅猪鞍扒一齐食 好夹 茄汁偏酸 但系用咗新鲜蕃茄去整 因为好多蕃茄肉 有诚意 个汁可以令猪鞍扒冇咁油腻 聪明嘅做法 传统牛肉芝士汉堡 配炸薯条 个汉堡超高身一啖肯定咬唔晒 入面有芝士生菜番茄好多嘅酱汁 同埋超厚嘅牛肉汉堡扒 一大块面包超级松软 同好厚 应该系自家制 牛肉汉堡扒超厚而且肉汁丰富 入边系七成熟 煮得啱啱好 牛肉味都好浓 炸薯条炸得好脆够干身 摆一阵都唔会淋两个人食咗四百蚊 晚餐嚟讲唔算贵 唔
两个人食咗四百蚊 晚餐嚟讲唔算贵 唔怪得知呢间铺头都咁多外国人帮衬