2019-02-26
据闻系Flipper's的姊妹店,开左无耐就大排长龙,9点到步见到门口仲有条唔短嘅队伍。有幸获得邀请参加试食,跳过左排队嘅步骤。 回头率:🌕🌕🌕🌗🌑环境:🌕🌕🌕🌗🌑服务:🌕🌕🌕🌕🌑份量:🌕🌕🌕🌕🌑味道:🌕🌕🌕🌗🌑价钱:HKD200-300/Pal◆𝐒𝐔𝐌𝐌𝐀𝐑𝐘◇要排队,座位唔算多,店员服务好。餐牌选择虽唔多,但样样都足料味道好,打卡之选。————————————————————————◆𝐒𝐞𝐚 𝐔𝐫𝐜𝐡𝐢𝐧 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐌𝐞𝐧𝐭𝐚𝐢𝐤𝐨 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞◇ 😍明太子酱x海胆x三文鱼籽x天使面竟然令一向抗拒幼面嘅我有所改观,原来天使面都可以咁好味。海胆颇多,食落好creamy,新鲜又唔腥。三文鱼籽落得慷慨,咬落"卜"一声嘅感觉好治愈,顺带中和了酱汁的厚重明太子忌廉汁望落好多,原来系啱好够捞匀啲面。天使面煮得软硬适中,挂汁效果一流,整体好夹。◆𝐂𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐁𝐫𝐮𝐥𝐞𝐞 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞◇ 😋士多啤梨x香蕉x蓝莓x焦糖嘅搭配点会出错食多左梳乎厘班戟,食翻薄身班戟好怀念。班戟煎得松软弹牙,表面的
回头率:🌕🌕🌕🌗🌑
价钱:HKD200-300/Pal
◆𝐒𝐔𝐌𝐌𝐀𝐑𝐘◇
————————————————————————
明太子酱x海胆x三文鱼籽x天使面
竟然令一向抗拒幼面嘅我有所改观,原来天使面都可以咁好味。
海胆颇多,食落好creamy,新鲜又唔腥。
明太子忌廉汁望落好多,原来系啱好够捞匀啲面。
天使面煮得软硬适中,挂汁效果一流,整体好夹。
◆𝐂𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐁𝐫𝐮𝐥𝐞𝐞 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞◇ 😋
士多啤梨x香蕉x蓝莓x焦糖嘅搭配点会出错
食多左梳乎厘班戟,食翻薄身班戟好怀念。班戟煎得松软弹牙,表面的焦糖好脆,口感好丰富
◆黑松露酸忌廉薯条◇ 😋
新鲜炸起嘅薯条,完全唔干身,外脆内软。酸忌廉味道适中唔会过酸,搭配黑松露酱冇得输,薯条食落都冇咁滞
◆𝐂𝐨𝐨𝐤𝐢𝐞 𝐅𝐫𝐚𝐩𝐩𝐞◇ 😋
劲大杯,打得几滑,甜味啱啱好
◆𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐎𝐫𝐚𝐧𝐠𝐞 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧𝐚𝐝𝐞◇ 😋
一开始饮落似似地芬达,督烂块橙之后橙味出晒来,好清新
💁🏻♀️都几多人排队ga,要早啲去。服务好好,一见到个杯冇水就过来斟
💁🏻♀️食物品质确实几高,食物种类比𝘍𝘓𝘐𝘗𝘗𝘌𝘙'𝘚 多,明明喺食班戟的店,点会谂到我竟然爱上左个意粉
💁🏻♀️𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫同𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞望落都好吸引,可惜两个人实在太饱食唔落了,下次一定要试下