2008-12-12
可想而知有几唔麻唔辣!食完鱼粥折返弥敦道, 路过呢档麻辣小食店, 口痕买了 6 只麻辣卤水鸭舌 ($12) 止口痕.见阿姐0系 display 柜度求其摷 6 只鸭舌俾我, 再求其将佢0地放入一煲麻辣汤内, 系咁易浸一浸, 再求其放入纸袋内, 心已凉了一大截... 食落果然唔麻唔香又唔辣, 同一般唔入味卤水无分别, 仲话自己系麻辣「王」, hak -_-" 唯一好处, 应该系 d 鸭舌叫做几嫩吧. 睇其他食评都系讲麻辣鱼蛋, 酸辣粉, 泡椒食物之类, 唔通系我叫错0野? 但佢又明明话自己卖麻辣食物0架㖞, 呢包所谓「麻辣卤水鸭舌」, 都系俾喊面最贴切.6 只唔麻又唔辣0既0野卖 $12, 都几抢钱. 唉, 早知留返去红磡食川北凉粉啦!