同日本朋友庆祝生日,本来拣咗天文台围劲多好评𠮶间日本餐厅,不过如果九个人,人均$400起跳,大家都觉得太豪。😅后来喺网上揾到呢间,食评大多劲赞,重点:唔太贵而质素有返咁上下!由于手机点餐,个个都点啲,我唔系好知价钱😅。首先点前菜:有枝豆、蟹籽沙律同海鲜沙律。一向食开啲蟹籽沙律都系细细碟,所以我建议叫两碟,点知嚟到,原来都好大碟!😅个海鲜沙律啲鱼生好新鲜😋😋,最特别系有啲腰果。👍🏼第二轮点烧物、炸物:唐扬炸鸡系今日「炸物之星」,肉嫩多汁,😋😋超水准!👍🏼👍🏼👍🏼其他烧物都系高质嘅。天妇罗我自己觉得冇乜特别,唔油淋淋已经系好okay。最后点埋寿司同手卷,呢餐就算试咗唔同类嘅嘢食啦。软壳蟹手卷好食到有人食咗两个😆😆,炙热三文鱼寿司肉滑味鲜。😋😋👍🏼👍🏼话明庆生点少得蛋糕,原本谂住买个细蛋糕嚟切,好彩问问,切饼费$150,太贵啦!终于叫咗一件Cheese Cake. 佢哋喺碟度食几只字,俾支蜡烛帮我哋点埋,唱完生日歌了事。😂值得一题:佢哋送咗一碟烧银鳕鱼干俾寿星仔,虽然少少哋都系心意。👍🏼😋整体嚟讲,食物质数高,我个日本friend 话餐牌上面有啲嘢食嘅配搭佢未见过😅,部分食物咸咗少少,不过食

整体嚟讲,食物质数高,我个日本friend 话餐牌上面有啲嘢食嘅配搭佢未见过😅,部分食物咸咗少少,不过食材好新鲜。👍🏼我呢啲相机先食嘅人就觉得灯光太暗,手机有自动曝光功能都唔系好搞得掂,所以啲相要edit咗先post得。我哋九个人佢哋安排咗梳化座,不过有三个人都系要坐𠮶啲梳化脚踏,全程冇「靠山」😢。

讲真,除咗切饼费同座位,其他嘢都好好。食得满足、开心,人均唔使$230 ,咁嘅质素同价钱,值得推介!👍🏼👍🏼👍🏼
蟹籽沙律
海鲜沙律