今日同Mina又去咗爷爷嫲嫲屋企玩,我同Mina爸又要自己去揾嘢食,扫OpenRice时见到观塘,有间新的泰国菜餐厅_ foodhallbymoonthai,好多都好评佢哋嘅食物同服务质素好高,价格又亲民,今次就去试吓🥰foodhallbymoonthai已连续五年获得《米芝莲港澳版》的推介,装修用奢华的橙色为主要颜色,地方好宽敞,坐得舒服,环境好舒适,成班朋友或者一家人嚟聚餐都好岩,而且佢哋嘅食物质素同价钱相比下性价比好高。同埋要赞吓佢哋嘅餐厅经理,服务得好周到,经理会同我哋介绍餐牌中边啲系皇牌,热情又健谈😊最后倾倾下先知,原来大家住同一个屋苑,真系有缘😹 ✨今次选咗以下食品✨🌟招牌和牛船面多片5成熟的和牛肉铺系面,肉质嫩滑,汤底味道浓厚,带小小甜味,船面煮得好爽口,口感层次丰富。🌟冬阴功大虾扁意粉泰式同西式混合嘅fusion菜,意粉汁带有点回冬阴功味道,大虾🍤同扁意粉爽口又弹牙。🌟青咖喱鸡配煎薄饼青咖喱个汁底,配合咗香叶、青柠、红椒去熬制而成,带有少少椰子味,鸡肉炆得好腍好入味,配埋煎饼一齐食🌟沙嗲鸡肉串烧烧得皮脆内软,鸡肉弹牙又多汁,腌得够入味,可以点埋佢哋个沙嗲酱一齐食,味道更

✨今次选咗以下食品✨

🌟招牌和牛船面

🌟冬阴功大虾扁意粉

🌟青咖喱鸡配煎薄饼

🌟沙嗲鸡肉串烧
烧得皮脆内软,鸡肉弹牙又多汁,腌得够入味,可以点埋佢哋个沙嗲酱一齐食,味道更佳😋

🌟 Ginger Tonic
咁啱今日,佢哋餐厅攞咗酒牌,所以我都叫咗一杯Ginger Tonic,俾Mina爸试下,但有点点姜味酒精味唔太浓,易于入口,一边食泰菜一边饮番杯鸡尾,感觉好Chill。

2024-02-05