2008-05-22
听家姐讲起呢间新店,决定试下,一试又真系非常不错。上星期日第一次去食至尊pizza,田园沙律同carbonara。至尊pizza芝士味浓而香,所谓至尊,其实系巴马火腿+菇类。值得留意系pizza 中间既cheese 同放系巴马火腿(pizza外围)既cheese应该系唔同的,但夹埋又好好食。田园沙律无咩印象,可能因为我系食肉兽。carbonara 食到奶味,系好似sabatini 那种偏杰身的。我个人很喜欢。由于第一次去食时十分肚饿,今晚又再试多次。今晚食set dinner,老婆要虾带子angel hair,我要左个羊扒。跟set有汤,蒜蓉包+餐茶我要左意大利菜汤,老婆要南瓜忌廉汤。我个菜汤几重茄膏味,好浓好抢,所以我试我老婆个汤已经系冇味了..... 我order既羊扒,要medium rare,上来三支羊架二支变七成熟,一支五成,不过入口好嫩滑,汁系薄荷+烧汁开的,配羊架很好。配菜有著容(应该系自己打)同番茄,茄子同意大利瓜各一,全部都唔系行货野,好好食。 老婆既angel hair 就冇试了。最后再叫多左个creme bulee ,焦糖脆蛋滑,比全盛时期的小白屋不遑多让。侍应服
侍应服务相当不错,会问你上得主菜未;见我用餐纸巾"呻"鼻自动识得比多张我,算醒啦。
餐后同老婆讲起,新店仔开波系掂,但系keep到水准要努力。