2021-11-02 275 浏览
📍 手作功夫茶 (上水广场)地址: 上水龙琛路39号上水广场2楼207号舖-夜晚同哥哥系上水食完饭,都已经9:00👍🏻居然见到呢间手摇店仲未闩门🥳一于买4️⃣杯番去同屋企人一人一杯先!唔记得呢间手摇店曾经喺其他地方见过不过无机会试试😂除咗好饮门口仲有好多打卡位,啱哂我🥰-🥭芝士奶盖芒果$32转头有满满嘅芝士奶盖🧀绵滑creamy嘅cheesy厚厚一层,甜度适中👍🏻奶盖下面系芒果沙冰。两者配合得天衣无缝非常fresh🥳非常消济解腻之选👍🏻🍵铁观音珍珠奶茶$25唔多款茶叶品种入面最钟意嘅系铁观音🍵可能因为屋企人自小热爱沏茶一直到呢种少少苦涩味情有独钟❤️茶同奶比例完美🥛🍎轻饮水果茶王$32饮落好fresh!入面仲有大量水果,饮完嘢可以食晒佢👍🏻包括新有西柚、火龙果、柠檬🍋、热情果同苹果👍🏻味道比较酸酸甜甜好解腻👍🏻见到前后左右都叫咗啲杯饮品实在系主打🤣🥤姜汁奶茶+黑糖波霸(+$4)唔记得咗几多钱🤣妈妈表示唔饮冻饮于是叫了呢杯养生嘅姜汁奶茶比佢!记得大家要搅匀先好饮🥳呢款偏甜少少记得要嗌少甜🍬
📍 手作功夫茶 (上水广场)
地址: 上水龙琛路39号上水广场2楼207号舖
🥭芝士奶盖芒果$32

🍵铁观音珍珠奶茶$25

🍎轻饮水果茶王$32

🥤姜汁奶茶+黑糖波霸(+$4)