2019-11-03
呢个餐厅已经成为我喺铜锣湾嘅饭堂之一,虽然我曾经讲过唔系太钟意连锁餐厅,但系呢一间就系绝对系例外啦,原因好简单,食日式餐厅一定就系想用最平嘅价钱食到最新鲜最干净鱼生。连锁餐厅最大嘅好处就系去货快,所以基本上啲海产,系佢𠮶度都唔会迟放超过两日,呢样野系小型餐厅系好难做到嘅。而我钟意一间餐厅嘅另一个原因,系因为基本上大部分类型嘅日本菜式,佢都做得到好好味,例如天妇罗丶串烧丶拉面都做得好好⋯午市有套餐价格比较优惠大概系$100- $200有一个餐啦餐前嘅沙律北海丼,呢个系我最钟意最钟意嘅鱼生刺身饭,佢有大大粒嘅鱼子,三大片嘅海胆,碎蟹肉,三文鱼刺身,带子刺身。我次次黎都基本上一定要叫一个劲新鲜劲好食。朋友就叫咗个Business Set,有一个特别嘅汤,呢个汤系用茶壶上菜而且好足料,入边有一只大虾丶蚬丶鱼肉同埋其他海产,所以煲出嚟嘅汤真系好鲜甜,店主仲会比多旧青柠,加左丿青柠汁令到个鲜味更加突出丶立体。过不失仲另外会有寿司,拉面,串烧鸡翼等等⋯好抵食好抵食⋯
⋯
午市有套餐价格比较优惠大概系$100- $200有一个餐啦
餐前嘅沙律
过不失仲另外会有寿司,拉面,串烧鸡翼等等⋯好抵食好抵食⋯