2024-08-10 107 浏览
今日放工经过天水围嘅西树泡芙,闻到阵阵香气,忍唔住买黎食下打下卡! 呢间铺真系好有特色,布置得几有日式嘅感觉,除左有泡芙卖之外,仲有饮品。有期间限定嘅泡芙,点可以唔试呢?杨枝甘露泡芙 :呢款真系必食推介!个芒果同柚子嘅味道好夹,而且仲食到粒粒芒果肉,口感丰富到不得了! 甜度啱啱好,唔会太腻,食完仲想再食多个!白桃乳酪泡芙:我地另外试左白桃乳酪泡芙,如果钟意清新口味嘅朋友,呢款一定啱你!白桃嘅香气好浓郁,配埋酸酸甜甜嘅乳酪,口感好清爽。饮品方面亦都试左两款,夏日炎炎饮返杯就消暑。原味奶茶脆杯 :个奶茶味好香浓,脆杯嘅口感又几特别,食落去脆卜卜,好有满足感。奶茶控一定唔可以错过!奶茶控一定唔可以错过!香芒蒟蒻杨枝甘露 :呢款同普通嘅杨枝甘露有啲唔同,加咗蒟蒻,食落去口感更加丰富。芒果味一样咁香浓,而且唔会太甜,健康又好味!总括嚟讲,西树泡芙嘅泡芙真系好高质素! 每款口味都独具特色,而且用料新鲜,食得出店家嘅用心。如果大家屋企附近有分店,一定要试吓佢哋嘅泡芙呀!保证唔会失望!

有期间限定嘅泡芙,点可以唔试呢?

杨枝甘露泡芙 :

白桃乳酪泡芙:

饮品方面亦都试左两款,夏日炎炎饮返杯就消暑。

原味奶茶脆杯 :

香芒蒟蒻杨枝甘露 :