2023-07-01 593 浏览
#搞串个pantry香港人🇭🇰一年四季不分画夜😎都可以打边炉🍲,#打边炉 就系有种魔力,令你沉迷,望住啲嘢食碌下碌下、滚下滚下,真系好正😝!!今次去到一间有好多分店嘅牛肉火锅专门店,感受下打边炉嘅魔力🧙🏻‍♂️🪄!我哋就嚟位于#尖沙咀 嘅分店,呢度主要系将牛肉🐄分成好多唔同部位,即系同潮仙牛肉火锅一样,会有吊龙伴、五花趾呢啲部位。而每间分店啲装修风格☘️都会有少少唔同。今次我哋嗌咗一个二人套餐($288)💰,包括牛肉清汤底,牛肉嘅部分就有:🔴匙柄、🔵牛驼峰、🟢五花趾、🟡横隔肌,蔬菜就有:🟠娃娃菜、🟣金菇、⚫️蜂巢豆腐、⚪️芋丝,另外仲有🟤炸鱼皮、⭕️乌冬,仲包两支嘢饮,我哋就叫咗菊花桂圆露🍸、玫瑰洛神茶🌹。同埋,额外叫多一碟胸口膀($48)。每碟牛嘅数量大约有10块,成个二人餐好饱🥳。而二人所预设牛嘅部位嘅口感都各有不同,五花趾就有筋,食落口比较脆身🫦。牛驼峰同横隔肌就有少少油脂感🥩,但系肉质就比较粗糙。匙柄望落就无乜油脂,但食落牛味重,而且相当嫩🤤。而我哋额外叫嘅胸口膀,系用嚟整隐藏食法🤩🤩!!⛔️⛔️呢个绝密食法⛔️⛔️就系每次夹一块胸口膀,再加一块其他部位嘅牛肉(建议一啲多油花嘅牛)一齐烚,之后再
#搞串个pantry

⛔️⛔️呢个绝密食法⛔️⛔️
就系每次夹一块胸口膀,再加一块其他部位嘅牛肉(建议一啲多油花嘅牛)一齐烚,之后再一齐食,劲好食😋!!!胸口膀爽脆油脂嘅口感,再加上软腍嘅牛肉,无得输!!

而舖头提供嘅酱料🧂,除咗有普通嘅豉油,仲有特制嘅牛油酱油,味道偏甜,但激重牛脂味,非常适合用嚟点牛肉🤩!!呢间连锁牛肉火锅,应承我,大家一定一定要去试😤!!
2023-03-15
用餐时段