2019-05-31
我系一个米线迷,经常试大大小小既米线店🧐。但米线阵系一直想试又无机会试,今日经过哩区咁岩有分店,一于就试下先。我叫左大汗猪扒🥩担担米线,朋友就叫左美国肥牛手打猪肉丸麻辣汤米线🐮🐷🔥。大汗猪扒既辣粉系哂底,完全沾唔上系猪扒,所以可想而知辣极有限,如果就咁点个粉系几香辣,但可惜可惜。不过猪扒就炸得香脆可口又唔会皮肉分离❌,切埋件就方便哂食。米线睇落同一般担担面唔太一样,比较偏黄,食落花生味🥜香浓,初初食唔辣,慢慢有阵辣味涌出黎,唔系辣到喷火个只,辣度对我岩岩好,不过越食越重口。值得注意系汤底好油,大家小心选择。-朋友既麻辣汤米线叫左少少辣🌶,但仍然辣劲十足,麻味欠奉。猪肉丸口感似鲮鱼肉,味道尚可;肥牛一般货色,无咩牛香味。整体黎讲,完全符合连锁店既要求,不过不失。如果偶尔想食米线,但附近无咩选择,都可以再帮衬下⭕️。-