2016-11-20 486 浏览
星期日,一早打完golf,赶返屋企同女朋友食饭,原来女朋友约左表嫂,同佢啲表姪女,表外甥仔女,一行六人食完去玩,咁紧系我去攞位先,等张六人枱,十分钟左右有枱,但佢地未到,因为小朋友动作慢,出门口要啲时间,服务员话唔紧要,俾我入去先好有礼貌一个人坐低,叫左少少野食顶下肚先,因为仲要二十分钟先到,叫左个油甘鱼腩寿司,珍保带子寿司(呢件带子,质素高,无腥味,代表新鲜),蒸蛋(有少少蒸过火),当佢地差唔多到既时候,叫定啲熟食俾小朋友,同啲鱼生寿司俾女朋友同佢表嫂三文鱼西京烧,西京汁太浓味,无三文鱼味,但小朋友钟意食只可以话口味各人不同鳗鱼寿司,我无食,但我见小朋友食完,成个嘴都系汁,用舌头舔舔脷,整埋嘴边啲汁叫左呑拿鱼沙律军舰,小朋友无兴趣,大人搞掂佢,味道可以,但我始终觉得军舰呢家野,紫菜要脆先好食,但连锁日本餐,都系做唔到仲有大拖罗刺身,同平目鱼刺生,两种鱼生新鲜,拖罗够肥,但无鱼味,平目鱼可以仲有梅真鲷寿司,伊左目寿司,中规中矩小朋友钟意食粟米,叫左炸粟米球(炸粉适中,无乜油,可以接受),粟子军舰(紫菜都包唔好)芝士芒果蟹卷,芒果唔酸,炸蟹可以烧玉子,蛋香但太冻,建议可以整热既烧玉子小朋
好有礼貌

三文鱼西京烧,西京汁太浓味,无三文鱼味,但小朋友钟意食
只可以话口味各人不同

仲有梅真鲷寿司,伊左目寿司,中规中矩

芝士芒果蟹卷,芒果唔酸,炸蟹可以

烧玉子,蛋香但太冻,建议可以整热既烧玉子

小朋友倒写汽水同茶,服务员耐心帮忙,态度非常好
大拖罗刺身,平目鱼刺身
梅真鲷寿司,伊左目寿司
油甘鱼腩寿司
蒸蛋