追韩星绝对唔系少女专利,我身边嘅阿猪妈(即系A姐)等左两年几,终于等到放宽旅游限制,佢话佢要即刻飞去韩国揾佢𠮶啲Oppa喇!为咗隆重庆祝,阿猪妈话梗系要食返餐韩国菜黎庆祝一吓啦!我哋今日就去到佐敦嘅鸡哥妈韩国料理,餐厅主打炸鸡等韩式地道美食,甚有风味!甜辣炸鸡(一人套餐)鸡哥妈韩国料理嘅炸鸡嘅口味有甜辣炸鸡、蜜糖芥末炸鸡、牛油蜜糖炸鸡,钟意食辣嘅我哋就拣咗甜辣炸鸡,味道又甜又辣,虽然辣度唔算好强烈,但就非常惹味。炸鸡即叫即炸,脆浆一啲都唔厚,非常脆口,鸡肉嫩滑,劲juicy,最正系炸鸡无骨,咬落去啖啖肉,令人食唔停口。牛肉大酱汤(一人套餐)大随汤绝对系韩国菜嘅一大代表,大酱汤入面有翠肉瓜、金菇、牛肉、洋葱、豆腐、蛋花等,味道浓香清甜,热辣辣嘅大酱汤最正就系加碗白饭,变成饭桶们至爱嘅汤饭啦!五花腩泡菜炒饭拼太阳蛋炒饭入面嘅五花腩肥而不腻,而泡菜亦炒得十分均匀,令每一粒饭粒都沾有泡菜酱,如果太阳蛋够流心嘅话就满分喇!

甜辣炸鸡(一人套餐)

牛肉大酱汤(一人套餐)

五花腩泡菜炒饭拼太阳蛋
2022-09-22