2024-05-29
SHARI SHARI 冰屋作为刨冰爱好者,已经去过尼间铺头唔知几多次! 连韩国明星LE SSERAFIM黎香港食都觉得好味😋最钟意佢哋既刨冰质地绵蜜幼滑,甜度啱啱好, 做到好自然既味道!仲有好多其间限定味道,食完一次已经谂紧下次几时再去食! 不过铺头比较细, 通常都要排队,如果佢大间啲同埋价钱平啲就更加好啦🩷————————————————感想:❆ 草莓特别味 (配北海道牛乳奶冻) Strawberry Special (w/ Panna Cotta) $110 ❆ 抹茶忌廉味(配白玉) Matcha Cream Special (w/ Shiratama Mochi) $110❆ 伯爵奶茶味 Earl Grey Milk Tea $100❆ 芒果椰子味 Mango and Coconut $110❆ 黑白天使味 Black White Angel $100❆ 黑芝麻味 Kurogoma — Japanese black sesame (其间限定) $115❆ 樱花抹茶味 Sakura blossom (w/ matcha) (其间限定) $120个人最钟意就系草莓特别味🍓重点系!
————————————————
感想:
个人最钟意就系草莓特别味🍓
重点系! 要食就要快手,如果唔系旧冰可能会冧低😅到时就嘥晒啲食物啦
————————————————
整体: