2013-09-27
同女友系The one shopping, 本来过海港食野点知一出商场就落大雨, 只好走入隔离避雨。 呀原来有个underground商场一路唔知, 问翻商场姐姐佢地话都有一段时间, 感不如系呢度稳食… 走到商场最尽头以为要掉头之际, 见倒一间熟口熟面既铺头, yee? 原来系卖Puff果间, 原来有咖哩卖? 试试先铺头好干净, 全部用木台木凳, 如坐得唔舒服亦可选择梳化位, 店员非常专业有礼貌, 未食已经打50分底。叫左signature 咖哩汉堡扒包蛋, 同一个鸡 gratin, 老实味道普通, 惊喜的是咖哩奇辣, 并非食开日式洋食般甜甜地, 好辣!!! 好再够数免费送一个PUFF!叫左一个Chou à la Crème, 松软多cream非常好食, 而且cream比例同puff差不多系5比1, 超多cream, 如外卖要小心一定流到成手系, 但堂食就无问题。个puff我比90分 =)呢度客非常之少, 可能重系新, 系一个好好hea同倾计既地方, 所以至此之后我同女友又多一个位hea了。