2021-12-10
同男朋友庆祝拍拖周年 每个月都佢准备礼物 今次就等我准备啦!🥴我订左呢间餐厅好鬼特别既8道菜套餐 佢因为好多道菜既关系 原来可以叫一个share 又或者每人一个, 因为我男朋友都几大食 所以我就拣左每人一个!🤣🤣真系碟碟都令我地哇哇声!🤩🤩环境好舒服 所都系呢D英伦风怀旧sofa 好chill 都好靓 重要左手边就系一个golf 埸 劲特别! 🥰1st course 意式烟肉带子配南瓜浓汤 OMG OMG! 个南瓜汤真系超浓!! 重要你3汤上面个带子一D都唔马虎!! 完全可以做main course 劲大只劲鲜甜! 重有煎到岩岩好 唔会over cook 左!! 个包篮都好癫 有成3款包 重要有个特色既鳀鱼香草牛油! 真系忍唔到 咁多包都食鬼哂2nd course 帕尔玛风干火腿露荀配开心黑油醋用炸左既芝士 超衬个火腿同埋露荀! 2下就比我地食哂 呢个头盘 正!3rd course 慢煮鲍鱼配昆布肝酱OMG 呢个摆盘真系劲eye catching ! 超有心机! 个慢煮鲍鱼好好食 有烟熏既味道 好弹呀! 4th course 龙虾卷配姜葱牛油汁癫!! 大大旧起左壳既龙虾 好juicy
真系碟碟都令我地哇哇声!🤩🤩
3rd course
慢煮鲍鱼配昆布肝酱
4th course
龙虾卷配姜葱牛油汁
癫!! 大大旧起左壳既龙虾 好juicy 好弹牙 ! 重有有份子料理咁整左D泡泡 超高质 重要个姜葱汁好衬个龙虾! Chef 好出色!
Main course
轻煎美国顶级西冷配黑啤酒汁
又哇哇声了! 佢无问我地成熟 本身都惊惊地 因为我地想食5成熟 但食左咁多道之后 完全放心交比chef! 一上枱 omg 个portion 系岩岩好 重要个牛煎得超靓! 系个汁咸左少少 不过都好perfect! 伴菜都好癫!! 个椰菜花我劲中意食 差D抢埋男朋友个个黎食 个薯蓉系我食过最最最最滑既薯蓉! 一定唔系用粉捞出黎!
Pasta
意式烟肉三文鱼子海胆酱意大利面
超正😢 最中意食呢个😢 超级劲多三文鱼子 每一啖都爆浆 同埋有好香嘅海胆味 仲要个意大利面煮得啱啱好 正到我怀疑都应该系手工意大利面🤣 好弹牙 个粗幼度同个三文鱼子衬到岩岩好
啲摆盘靓到 平时男朋友都唔会打卡都特登喺度打卡🤣🤣
最后用 香蕉朱古力疏乎厘同埋豆腐奶冻配抹茶雪糕作结 妈呀 好幸福🥰
总结 所有都好好食 而且每一道𩠌都超有心机摆盘 上餐时间又啱啱好 而且个布局好舒服 个set每人$1000 真系值回票价! 不过如果细食嘅你都可以选择 一个餐两个人一齐食 咁多度𩠌一定绝对够食🤤 讲真净系识摆盆都已经值回票价 仲要咁多度𩠌🤣
抵呀!