2016-11-21
从朋友的facebook介绍联和墟呢间餐厅我确系比餐厅的装修先吸引著心里在想粉岭也有这么用心的西餐?即管系周年晚餐去试下餐厅有set dinner ,散叫,同dinner for two我地见到dinner for two $1088 觉得也合理所以点左呢个....首先等左应该起码15分钟以上,面包终于到左,面包都松软,牛油不会很硬,看得出是人手唔多但用心制作之后头盘简左巴马火腿哈蜜瓜有惊喜,哈蜜瓜好甜,火腿味道也不会好咸,唔错。我地每人简左不同汤,牛肝菌饮落去唔会太流,发挥到应有水准,而龙虾海鲜汤,则味道不浓,海鲜食得出系刚煮上,因蚬肉同鲜虾都弹牙呢个烧虾烧得出色,好鲜味,D虾头膏食得出都算系新鲜反而期待的sea bass很差,唔多干身,同埋个汁无乜味,可能佢落左小小truffle系汁度,真系好流,我觉得可能整清新小小柠檬香草会好DRib eye 每人一份,两个不同要求的熟度,叫做整到的,咬落去正常牛味,偏干身左小小,配汁唔够,牛味不算好出,所以叫做合格啦。总括都觉得唔错既
我确系比餐厅的装修先吸引著
心里在想粉岭也有这么用心的西餐?
即管系周年晚餐去试下
所以点左呢个....
首先等左应该起码15分钟以上,面包终于到左,面包都松软,牛油不会很硬,看得出是人手唔多但用心制作 之后头盘简左巴马火腿哈蜜瓜 有惊喜,哈蜜瓜好甜,火腿味道也不会好咸,唔错。 我地每人简左不同汤,牛肝菌饮落去唔会太流,发挥到应有水准,而龙虾海鲜汤,则味道不浓,海鲜食得出系刚煮上,因蚬肉同鲜虾都弹牙 呢个烧虾烧得出色,好鲜味,D虾头膏食得出都算系新鲜 反而期待的sea bass很差,唔多干身,同埋个汁无乜味,可能佢落左小小truffle系汁度,真系好流,我觉得可能整清新小小柠檬香草会好D Rib eye 每人一份,两个不同要求的熟度,叫做整到的,咬落去正常牛味,偏干身左小小,配汁唔够,牛味不算好出,所以叫做合格啦。
总括都觉得唔错既