2020-10-06
💕周年纪念快乐🥰喺老公心中,纪念日一定要去西餐厅,先显得浪漫🌹!餐厅位于将军澳坑口村,之前有听过𠮶度附近有好多隐世好店,今次终于有机会试吓!西式复古嘅装修,挂满油画,虽然店面唔算大,但睇得出绝对系店主心机之作🥰新鲜生蚝🦪~时令系英格兰生蚝,即叫即开,店家表示即开完,摆雪柜10分钟先会上枱,呢个系最佳食用温度,每只蚝肉目测有6至8cm,够哂大只兼creamy👍香煎法国鹅肝配意大利醋汁两件~鹅肝外脆内软,非常有口感,旁边配搭沙律菜非常fresh,中和了油腻感,想食完再食😋传统牛肉千层面~肉酱馅料丰富满泻,一层面一层馅料,配上焗到香喷喷嘅芝士,层层都做到拉斯嘅效果👍香煎挪威三文鱼扒配黑松露忌廉汁~店家表示用了刺身级嘅三文鱼来制作,同我推介煎到五至七成熟就最好,果然非常嫩滑!只要沾上少少盐,鱼味已经够突出回头率100%
周年纪念快乐🥰
喺老公心中,纪念日一定要去西餐厅,先显得浪漫🌹!
新鲜生蚝🦪
香煎法国鹅肝配意大利醋汁两件