2024-02-07
去完旅行✈️,约闺蜜送份手信🎁俾佢,佢约我嚟呢间餐厅,地点方便,而且星期日都有午市套餐,唔错。餐厅空间感足,宁静舒服。我点咗「蟹籽蟹肉牛油果蕃茄沙律 $148」及「杂锦鱼生饭$288」,仲有75折优惠,正㖞🤭。🥗蟹籽蟹肉牛油果蕃茄沙律卖相都几靓,以牛油果🥑、青瓜🥒、蕃茄、蟹肉、蟹籽等做成蟹肉 Tartare,上边系沙律菜及蟹籽和蟹肉🦀,口感丰富,而且健康美味,系我钟意嘅味道。🐟杂锦鱼生饭系典型嘅杂锦鱼生,包括有拖罗、油甘鱼、带子、三文鱼片、吞拿鱼片、三文鱼籽、蟹籽等全部都新鲜几好味😋。闺蜜就点咗个LUNCH SET 「油封鸭髀$188」有沙律+餐汤+主菜+甜品。先嚟个厨师精选沙律🥗:沙律菜新鲜,配以油醋汁,简单好味。🦞酥皮龙虾汤+$68呢个汤非常之热辣辣,整开酥皮,好像小玩意,龙虾汤十分香浓,十分鲜味。🦆油封鸭髀:鸭皮有少少脆,鸭肉好juicy又好甘香,配以蔬菜🥔🥕🥬令整个主菜都好靓好健康。最后,嚟个香甜嘅蓝莓芝士蛋糕🍰配以Cappuccino☕️,令这餐画上甜美句号;我哋两个慢慢食,慢慢倾偈讲笑,几乎食咗三粒钟哈,这周日真系非常relax🌿。
餐厅空间感足,宁静舒服。
🥗蟹籽蟹肉牛油果蕃茄沙律
🐟杂锦鱼生饭
先嚟个厨师精选沙律🥗:沙律菜新鲜,配以油醋汁,简单好味。
🦞酥皮龙虾汤+$68