2021-02-02 700 浏览
今日去bookmark咗一段日子嘅西营盘Art Lane影吓相,行行吓见到隔离街原来有间黑色装潢型格嘅The Coffee Academics😮平时都几钟意饮佢嘅咖啡,就决定不如喺度食个brunch先啦! 一共叫咗三款唔同嘅食物Nori Avocado Toast 牛油果多士身为牛油果控,当然唔少得点一份Avo Toast。牛油果嘅成熟程度刚好,口感湿润软绵,唧少少柠檬汁更fresh。旁边仲有greens,系个好refreshing嘅brunch food。Sourdough烤烘得刚好,脆身又不过硬,仲好重麦香。Fresh Lobster Roll 新鲜波士顿龙虾包配薯蓉一向都几钟意lobster roll,因为钟意食龙虾又懒得拆壳 (笑) lobster roll嘅龙虾肉鲜味十足,非常鲜甜,加埋自家制嘅薯蓉,好满足🤗Espresso Butter on fluffy pancake 特浓咖啡牛油班戟你当我期待已久嘅甜品🥞班戟以煎pan上碟,卖相已经不俗,再加上用Espresso制成嘅牛油深得我心,点埋Espresso syrup就更完满,每一个都系香浓嘅咖啡及牛油味🤍饮品方面就叫咗一

一共叫咗三款唔同嘅食物

Nori Avocado Toast 牛油果多士

饮品方面就叫咗一杯Latte, 坚果味都突出,亦不乏奶香,整体顺滑可口。

另一杯叫左较有特色嘅Matcha Coffee conette ,以一个小小嘅雪糕筒承载着Matcha latte,睇得又饮得!

Menu上仲有其他想试嘅items, 一定会再回访🤍

• 特浓咖啡牛油班戟