2019-03-30
对上一次帮衬只是2星期前平日的lunch,今日去的menu已转了,所以去多几次都未厌今日系星期六,同平时去有啲分别,今日餐厅冇咁多人,目测今日最多人时大约只是餐厅的一半Menu更新速度令人对餐厅经常有新鲜感,值得一赞沙律吧设有起码8-10款选择好多熟食,啱晒我呢啲唔吃生嘢嘅人见到有火腿,三文鱼同生蚝,不过我都唔吃的之前平日返工的lunch time来吃,唔见生蚝,但见有熟青口,今日我的沙律选择,吃了2轮最爱舀一大碟叶,再淋上酸酸甜甜的油醋汁,好开胃主菜我们选了软壳蟹蕃茄意大利饭配巴马臣芝士和细叶芹意大利饭以为系用白汁呀,cream呀,芝士去煮再加几粒车厘茄原来唔系我想像中咁~佢系用蕃茄汁去煮个意大利饭所以入口好清新,酸酸甜甜,食到尾都唔觉腻炸软壳蟹是完整一只外壳炸到趣卜卜,好香口第2样点的是意大利肠野菌宽条面配西兰花苗,野菌,忌廉汁呢个上嚟时份量我觉得都只会令人刚刚够饱原来唔系~系会令人好饱,因为有啲腻佢个忌廉汁好浓厚好creamy,令面条挂到汁;芝士味就唔太浓,啱我嘅,始终我唔太like芝士的酥味宽条面就唔系好al dente啦,好彩佢个面够阔身,食落都有咬口嘅~~宽条面嘅配菜就一般
Menu更新速度令人对餐厅经常有新鲜感,值得一赞
沙律吧设有起码8-10款选择
好多熟食,啱晒我呢啲唔吃生嘢嘅人
最爱舀一大碟叶,再淋上酸酸甜甜的油醋汁,好开胃
主菜我们选了软壳蟹蕃茄意大利饭配巴马臣芝士和细叶芹
原来唔系我想像中咁~佢系用蕃茄汁去煮个意大利饭
所以入口好清新,酸酸甜甜,食到尾都唔觉腻
炸软壳蟹是完整一只
外壳炸到趣卜卜,好香口
第2样点的是意大利肠野菌宽条面配西兰花苗,野菌,忌廉汁
原来唔系~系会令人好饱,因为有啲腻
宽条面嘅配菜就一般,西兰花苗好硬
柠檬挞大推:内馅好柠檬,酸度似平时食软糖啲酸沙咁酸,配埋上面火炙过的棉花糖,棉花糖偏甜,夹埋下层柠檬馅就啱啱好,饼底为牛油皮,焗得够金黄香口,有少少脆边^_^,呆味道同啲心感都好有层次
第2堆系芒果慕丝蛋糕:上2星期来吃已一试难忘,层层分明的蛋糕有啫喱层,慕丝层,蛋糕体,芒果浆镜面,填相精致,味道真实,有芒果的香甜
周末的餐厅比平日休闲,侍应的服务也比较殷勤(虽然平日都唔差)