2021-07-13 343 浏览
平时食放题来来去去都系𠮶几间,最近见到唔少foodie fd 介绍 九龙湾日式放题鸣门割烹料理,仲几近Megabox。每逢星期六日都有半自助午餐($238加一)每人可以叫一份主食, 再任食刺身、寿司、串物等等 ,再送一只矶烧鲍鱼。大虾天妇罗虾肉弹牙,外层炸粉够薄同香脆,仲可以配合萝卜蓉同天妇罗汁。🍲泡菜豚肉锅 豚肉肥瘦适中🤤配料以菜类居多,有泡菜、娃娃菜,亦有豆腐同冬粉。泡菜无韩国𠮶款咁辣。 刺身方面,我哋第一次系叫每款各两片,包括三文鱼、油甘鱼、八爪鱼同甜虾。鱼生厚切,尚算新鲜, 大多无乜雪藏味,再肥美啲就更好。甜虾略带甜味。整体刺身不过不失,值得再叫多次三文鱼。寿司有基本嘅款式,但怕太饱肚无试到。炸物种类唔多,有基本嘅芝士年糕、芝麻鸡翼同吉列蚝,芝士年糕好软糯,吉列蚝亦几香脆。炸物水准同大多放题水准相约。串烧方面🍢,我哋叫咗厚烧牛舌、冬菇、免治鸡肉棒同鸡软骨。牛舌带点韧,冬菇同鸡肉棒正常发挥,而鸡软骨相对惹味。 小食仲有三文鱼鳍同明太子玉子。三文鱼鳍煎得刚刚好,肉质嫩滑,玉子亦唔会过老。日式蒸蛋即系平时食开嘅茶碗蒸,滑嘟嘟,有少少馅料,包括:冬菇、鸣门卷片。饮料以汽水、乳酪梳打同橙

每逢星期六日都有半自助午餐($238加一)
每人可以叫一份主食, 再任食刺身寿司、串物等等 ,再送一只矶烧鲍鱼。

大虾天妇罗
虾肉弹牙,外层炸粉够薄同香脆,仲可以配合萝卜蓉同天妇罗汁。

🍲泡菜豚肉锅

饮料以汽水、乳酪梳打同橙汁为主。橙汁偏甜,会想饮乳酪梳打多啲,梳打有2 款:巨峰同白桃,白桃口味相对自然解渴。

Btw 我发现餐厅接待𠮶位叔叔原来系日本人,因为我朋友用日文同佢沟通过几句。
  • 刺身
  • 大虾天妇罗