2023-05-09 916 浏览
好耐冇去九龙湾食饭,朋友介绍就嚟试试呢个周末半自助餐,好彩朋友提醒我预早book位,果然12点到已经差唔多full house。呢个任饮任食半自助餐限时90分钟$268,自助餐唔使自己出去攞,系写纸点嘅👍自助餐种类都算几多,有小食、炸物、沙律、寿司、刺身同烧物。我每样都只系点咗几款,要留肚食主食😅「小食」- 日式蒸蛋、面豉汤、中华沙律、迷你牛肉汤乌冬蒸蛋好滑好蛋味,迷你牛肉汤乌冬乌冬好滑,牛肉份量好多。「沙律」- 胡麻豆腐沙律、角切鱼生沙律沙律菜新鲜,特别钟意鱼生沙律个沙律汁,好开胃😋「刺身」- 三文鱼、油甘鱼、帆立贝、赤虾全部即点即切,新鲜又肥美😋「寿司」- 剑鱼腩、加州卷、鳗鱼卷、火炙三文鱼卷、吉列虾沙律卷店内有刺身寿司吧,系手握寿司,寿司饭够软熟但又唔松散,有质素👍👍「炸物」- 吉列蚝、芝士年糕即点即炸,热辣辣,特别钟意炸芝士年糕,好味😋「主食」系7拣1,我哋就叫咗网烧安格斯牛扒同埋牛肉野菜锅。网销安格斯牛扒点咗五成熟,好腍好牛味,个烧汁唔错。牛肉野菜锅都唔错,汤底唔算太浓唔太腻太滞👍虽然好饱,忍唔住再点咗个「烧物」烧羊扒,肉好腍,好香😋「饮品」都有几多选择,有乳酸特饮,汽水、橙

自助餐种类都算几多,有小食、炸物、沙律、寿司刺身同烧物。我每样都只系点咗几款,要留肚食主食😅

「小食」- 日式蒸蛋、面豉汤、中华沙律、迷你牛肉汤乌冬

蒸蛋好滑好蛋味,迷你牛肉汤乌冬乌冬好滑,牛肉份量好多。

「沙律」- 胡麻豆腐沙律、角切鱼生沙律

沙律菜新鲜,特别钟意鱼生沙律个沙律汁,好开胃😋

刺身」- 三文鱼、油甘鱼、帆立贝、赤虾

全部即点即切,新鲜又肥美😋

店内有刺身寿司吧,系手握寿司寿司饭够软熟但又唔松散,有质素👍👍

「炸物」- 吉列蚝、芝士年糕

即点即炸,热辣辣,特别钟意炸芝士年糕,好味😋

虽然好饱,忍唔住再点咗个「烧物」烧羊扒,肉好腍,好香😋

「饮品」都有几多选择,有乳酸特饮,汽水、橙汁、啤酒。

总括,劲饱,尤其刺身寿司十分高质,侍应虽然超忙但系都十分好礼貌,性价比高💯

原来有乐悠咭$238,长者咭$188同小童$148,下次要同屋企一家大细嚟,仲抵😉
  • 网烧安格斯牛扒
  • 芝士年糕