2020-10-10 913 浏览
马鞍山除左地铁上盖嘅大型商场外,行多几步路去雅涛居果边有一间西餐厅🍴有各式各样嘅lunch set选择,而且价钱仲十分平民!餐厅以梳化同卡位为主,座位与座位间有一定空间,即使午饭繁忙时段满座时都唔会觉得焗促,岩哂weekend想据下扒chill下倾下计嘅朋友!👍🏻👍🏻呢度lunch set嘅选多到由A排到X,有选择困难症嘅我拣左好耐先决定到叫边个餐😂🙈!套餐包一块香脆嘅烤法式面包同埋餐汤,有龙虾汤同埋蕃茄汤拣,我地就拣左充满鲜味而且味道浓郁龙虾汤。另外加$8有个烟三文鱼沙律,个酱汁酸酸甜甜好开胃。主菜黎喇!香烤纽西兰肉眼牛扒配红酒烧汁($81) 牛扒食得出落左少少松肉粉,咬落质感偏向软林,个人较喜爱新鲜牛扒有咬口嘅质感。红酒汁调得非常惹味,同块牛扒味道好夹;伴碟嘅薯菜炸得刚刚好,表面金黄香脆内里非常松软,食落好香口!WM安格斯牛肉烧汁蘑菇芝士汉堡配薯条 ($63) 又大又厚嘅一块牛肉汉堡,配埋芝士、蕃、洋葱、蘑菇同酸瓜,一啖咬落去满口香浓嘅配料真系好满足。块汉堡嘅牛味好香浓但就比较干身,不过个酱汁补救番食落都几juicy嘅!呢个汉堡包🍔又好味又够饱,呢个价钱黎讲真系超值!饮品方面拣左忌

饮品方面拣左忌廉朱古力同埋热情困菠萝梳打,好classic嘅西式特饮,两杯饮品都正常发挥啦!
2020-10-10