2018-08-12
今日放假想同屋企人去观塘海滨公园行下,到中午时间就喺附近揾间餐厅食个悠闲嘅lunch,见中海日升中心有好多选择,就拣左间环境舒适坐得阔乐嘅餐厅呢个卡位好宁静舒服,几个人一齐嚟坐梳化倾下计都得,而且铺面好干净整洁中午时段都有10个午餐选择,仲可以加钱叫其他小食,价钱唔太贵如果想试特饮只要加少少钱就得,而且选择都多首先拣左一份安格斯牛肉汉堡配脆薯皇,份量都算大,而且脆薯皇炸得好香脆,味道亦相当好而安格斯牛肉汉堡嘅材料都好丰富丰富,有齐芝士、番茄🍅、生菜,配上酱汁唔会太干身,值得一试餐饮就拣热玫瑰花茶,其实除咗玫瑰仲有茉莉味道,茶味好香,又可以消暑,好适合女仔饮我哋仲拣咗一份雪花一口牛配珍珠饭,牛肉切成细细粒好容易食,质感好松软,不过味道稍微淡,可配上餐厅嘅酱汁食,便当仲有中华沙律同粟米粒,而餐饮就拣咗热柠蜜除咗午餐之外,其实餐厅仲有蛋糕咖啡等嘅选择,如果下午茶时段食就更加抵,大家如果系观塘食饭可以试吓呀
如果想试特饮只要加少少钱就得,而且选择都多