2021-04-18
人生其中一件最幸福嘅事,莫过于系周末可以训到自然醒,慢活享受美食、享受生活。NOC NOC 其实系一间位于内街嘅酒吧餐厅,佢高质嘅食物质素同贴心嘅服务都令我会再回头。墨西哥鸡肉芝士烤饼配薯条🍟有3件鸡肉芝士烤饼,哩个一定要趁热食d芝士仲会系拉丝状态👍🏻墨西哥口味加咗蕃茄酱调味,仲有青黄椒丝平衡芝士嘅腻感,如果食得辣嘅朋友仲可以拣辣肉酱馅。另外俾到惊喜嘅反而系配菜,唔单只有薯条仲有番薯条,小妹劲爱番薯条果种带点自然嘅甜味👍🏻西班牙海鲜焗饭友人系西班牙海鲜饭嘅狂粉,见menu 上面有就二话不说即刻order。一上台就知份量十足,而且系用小铁盘上菜,食到最后都系温温地嘅,唔好睇佢表面好似无咩海鲜咁,其实佢已经混合系焗饭当中,鱿鱼、蚬肉、大虾、青口全部有齐,美中不足系饭底可以再煮稔少少,但整体嚟讲系👍🏻
墨西哥鸡肉芝士烤饼配薯条🍟
西班牙海鲜焗饭