2021-08-22
订左枱食晚饭,去到嘅时候,已经有一张大枱10个人食紧饭。我冇选择坐吧枱,拣左系大枱隔离既一张四人枱坐低。餐厅空间比较细,枱与枱之间都几近,因为疫情原因,有透明板相隔,所以尚算可以。去到八点几九点嘅时候,大枱嘅人走咗,成间餐厅即刻静晒好舒服。打开餐牌,食物款式都几多,有刺身、寿司、烧物、沙律、串烧同埋天妇罗。因为买咗OpenRice消费券,用$400(再有优惠所以最后用$370)就买到$500现金劵,所以决定选择唔同类型既嘢食,试吓餐厅食物质素。见到OpenRice有人推介葡汁烧鳗鱼,即刻叫咗一碟试吓。另外叫左我最钟意食嘅萤光鱿鱼,再叫左汁烧鲍鱼、黑毛猪串烧同埋帆立贝天妇罗。烧鳗鱼个底有玉子做配菜,真系几好食,值得推介。而萤光鱿鱼都冇咩腥味,亦冇平日居酒屋嘅咁咸,就算今日冇叫酒,净食萤光鱿鱼都非常易入口。黑毛猪串烧亦非常好食,有少少肥膏,又烧得刚刚好。反而个鲍鱼我觉得比较普通,唔点呢个都冇所谓。除此之外,我觉得帆立贝天妇罗都几好食,大大粒,非常好肉,中间重夹咗块薄荷叶,味道非常清新,佢仲配左个芥末盐,几有特色。最后埋单,扣除$500($370购买)现金券,盛惠$123,都算不过不失啦。星
见到OpenRice有人推介葡汁烧鳗鱼,即刻叫咗一碟试吓。另外叫左我最钟意食嘅萤光鱿鱼,再叫左汁烧鲍鱼、黑毛猪串烧同埋帆立贝天妇罗。烧鳗鱼个底有玉子做配菜,真系几好食,值得推介。而萤光鱿鱼都冇咩腥味,亦冇平日居酒屋嘅咁咸,就算今日冇叫酒,净食萤光鱿鱼都非常易入口。黑毛猪串烧亦非常好食,有少少肥膏,又烧得刚刚好。反而个鲍鱼我觉得比较普通,唔点呢个都冇所谓。除此之外,我觉得帆立贝天妇罗都几好食,大大粒,非常好肉,中间重夹咗块薄荷叶,味道非常清新,佢仲配左个芥末盐,几有特色。最后埋单,扣除$500($370购买)现金券,盛惠$123,都算不过不失啦。星期日冇咩人嚟食晚饭,可以由6:45pm坐到9:30pm,享受一下星期一前既休闲。