2024-03-19
weekend一班朋友约咗去D2行街,跟住就系openrice揾餐厅,见到呢间竹林cafe好似几得意咁,就一齐试下。入边主要系日式木系装修,配搭住竹林既感觉,令人好舒服。特别系我地book左榻榻米,好适合一班人一齐吹水食嘢。咁当然有打卡啦,不过就唔系呢度po啦😂由于我地太饿,所以一开头唔记得影相😂 :日本带子蟹籽忌廉意粉 $128意粉口感软硬适中,个汁亦非常creamy,但系配搭住蟹籽一齐食完全冇腻既感觉。个带子亦非常弹牙,非常美味。🙌🏻盐烧鸡扒樱花虾炒饭便当 $ 108樱花虾炒饭非常香,粒粒分明口感唔错。个莲藕个味都非常惹味,鸡扒都ok,我地share食都够食。芝士黑松露意粉 $ 108我个人非常喜爱黑松露,所以觉得好好食。个黑松露味好出,意粉都好入味。👍🏻饮品方面我地选择了ice latte和ice long black,就没有特别影相,但系味道都唔错!总体黎讲食物味道口感唔错,环境更系一流,非常舒适,值得一试既。
由于我地太饿,所以一开头唔记得影相😂 :
日本带子蟹籽忌廉意粉 $128
盐烧鸡扒樱花虾炒饭便当 $ 108