2016-01-20
店名:八方云集锅贴水饺专门店地址 : 香港仔南宁街1-5号香港仔中心商场第5期地下2号舖好味指数:8/10价钱:$40面线套餐食饺子我会拣八方云集,饺子皮薄烟韧,完全唔会感觉太粉,咖喱同辣味极力推介👍👍👍粟米汤🌽🌽亦都系我既推介之一,味道唔似中式果种,似忌廉汤有粟米粒火腿片同鸡蛋丝,大碗又够饱肚。呢个面线套餐包左一碗面线 、韭菜锅贴同豆浆/酸梅汤一杯,套餐亦都可转其他饮品/汤品,加$5就可以转🌽汤😊[[]]食开有瘾,今日又心思思去左食 #八方云集 。叫到成枱都系野食埋单都只系$103。琴日介绍左锅贴同粟米汤,今日介绍我第2至爱既汤品-酸辣汤。虽然味道并唔似上海果种咁正宗,但用料方而面一d都唔输蚀,有木耳丝 、萝卜丝、豆腐 、鸡蛋等,味道唔错。第一次食🐮牛肉面,感觉超乎我想像的好。面质爽滑,用牛筋、牛腩、牛肋条三种牛肉,浓郁有嚼口,汤底鲜甜好味,饮晒成碗都唔觉得口渴。
好味指数:8/10
价钱:$40