2019-03-30
一家三口星期六嚟到新城市广场,一期地下都有好多食肆,这间吃意大利菜嘅感觉唔错,周末都有午膳套餐,选择不少,有意粉、饭及薄饼。加$15可以有沙律及饮品,杂菜沙律好新鲜,仲有一些红腰豆及鹰嘴豆。另外可加$15要咗个法式芝士洋葱汤,洋葱炒得好香,件法包索满洋葱味道,个汤有大量洋葱,衷心觉得坚好饮。饮品拣咗水果茶及苹果汁,水果茶加咗鲜橙及奇异果,味道好清新;苹果汁稍为细杯。温泉蛋蒜香黑松露蘑菇鲜制意粉,温泉蛋嘅感觉好温暖啊!黑松露酱真系好香,蘑菇份量都唔少,呢个意粉弹牙爽口,橄榄油炒蒜蓉炒得好香。温泉蛋烟肉芝士卡邦尼意粉,食嘅时候把温泉蛋搅匀,好滋味,厨师落咗大量忌廉汁,又香又浓,加埋烟肉就变成完美的组合。芝士鲜蚝配日本产带子烩饭(意大利饭), 酱汁煮饭软硬度啱啱好,感觉唔会太腻,仲有煎得好香嘅蚝及带子,大家抢住食。