2018-12-16
今天跟家人来到megabox打算闲逛一下看看家私,但肚子忍不住饿了,上了数层楼发现有间越南菜,都好似好耐冇食过,就选择呢一间了。站在门口的Reception,有位女仕充满笑容,很快著来招呼我,说这里环境也不错 ,有不少人在吃。Menu的选择咩都有一点,但嚟到越南餐厅当然要试一试春卷啦,还点了香茅猪扒汤檬和菠萝炒饭。越南春卷咬落去还是热的而且也很脆,配上生菜包来吃再点上酱汁就不会感到油腻,味道都算唔错。另外就讲下猪扒汤檬,份量适中,对男士可能会差小小啦食埋春卷就够哂,猪扒的香茅味唔算太重,但面头有d葱油就好正🤤,汤底并唔系死咸,有小小炸蒜令个香味有多个层次,整体上都ok。最后到菠萝炒饭啦,除左饭里面有小小菠萝外,仲有条烧菠萝系侧边,而面头铺上炸软壳蟹,整个饭系非常足料👀,个饭基本上好小咸味,不过配埋面头d肉松就ok,而且仲有d腰果粒增加口感,好味🤪最后埋单都系200蚊有找,系呢度揾食都算唔错了。
最后埋单都系200蚊有找,系呢度揾食都算唔错了。