2018-12-21
女朋友系张敬轩fans,趁佢生日就book仙后餐厅等佢开心下。我地book嘅系 La Scène De Junon,即系grand d个边。餐厅环境真系一流,好怀旧,好有taste。全场重点一定系个圆拱型天花,好似教堂嘅玻璃窗咁,加埋盏水晶吊灯,真系好靓!!d灯光打左d彩虹落张枱到,望住d彩虹转下转下,好梦幻咁。呢边场只供应一个餐,全场都系食同一个餐,可以加钱会有6杯酒,但价钱好贵所以无特别加。最后只系一人一杯cocktail。一开始经理会行过黎介绍下menu,顺便会问下有无咩食物敏感,可以帮你转d course,都几细心。👏🏻Starter下面系龙虾,上面有块脆饼,个汁好creamy,龙虾新鲜好甜好好食!!👍🏼👍🏼因为女朋友对黑松露敏感,所以转左个红菜头risotto比佢。味道甜甜地,上面有几片芝士,我地觉得呢个仲好食过本身嘅course。呢个系鹅肝加牛柳,鹅肝煎得好香,入口即融,真系好好食!牛都算juicy,但唔算好有惊喜。侧面有3旧烟烟韧韧嘅粉团,口感几特别。呢碟卖相虽然唔系几好,但我觉得系最有诚意嘅菜式,作用系食甜品之前帮你清一清味蕾。系无花果上面放左青柠雪芭,酸甜交替非常fr
呢碟卖相虽然唔系几好,但我觉得系最有诚意嘅菜式,作用系食甜品之前帮你清一清味蕾。系无花果上面放左青柠雪芭,酸甜交替非常fresh!!好正!👅👅
最后系甜品,松露朱古力mousse,味道正常,好多餐厅都有嘅水准,写左happy birthday同准备左蜡烛比女朋友。全场有大半系庆祝生日,佢一次过推左6-8碟一样嘅甜品出黎上,觉得上菜方式可以好d,有d似分猪肉人人有份咁。👀
不得不提仙后歌舞表演,演员十分专业,一晚3场故事性演出,唱左好多中英怀旧金曲,好正,同女朋友睇到唔记得食野。我地觉得仙后餐厅比到好特别嘅一晚我地,好似去左第二个时空咁,用餐环境、食物、表演都令人好投入,(虽然撞唔到轩叔)都非常推荐大家一试!👍🏼