2021-08-23
父亲节嚟到羲和雅苑庆祝,因为平日所以咁迟Book都有位。当日应该分咗两个时段,第一个时段系6:30-8:00。❥ 羲和驰名烤鸭 𝐗𝐈𝐇𝐄 𝐏𝐞𝐤𝐢𝐧𝐠 𝐃𝐮𝐜𝐤 $𝟓𝟗𝟖每份烤鸭都系配一个八宝盒(蓝莓酱、芥末酱、海鲜酱、洋葱条、青瓜条、葱条、爆炸糖、山楂条、薄饼)好大份,好多料!除咗配爆炸糖,最钟意其实系配砂糖😋 但爆炸糖潮咗,痴埋一大饼好难加到落去💥蓝莓酱🫐份外夹,没有药水味。不过,份烤鸭比较油腻。每啖都好香烤鸭味,一啖一鸭油!🦆但系摊冻咗就见到只碟都系油,油到有点夸张,唔敢再食。❥ 桂花糖香脆鸡翼 𝐃𝐞𝐞𝐩-𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐜𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐰𝐢𝐧𝐠𝐬 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐬𝐰𝐞𝐞𝐭 𝐬𝐜𝐞𝐧𝐭𝐞𝐝 𝐨𝐬𝐦𝐚𝐧𝐭𝐡𝐮𝐬 $𝟏𝟏𝟖最有惊喜嘅一碟‼️外面脆脆的,淋上桂花蜜糖,整只鸡翼都充满桂花糖同微微桂花香气😋将油腻感大大降低,又唔油腻又唔会太甜!❥ 黄焖汤鸡翅煲 $𝟐𝟖𝟖/𝟐位好香浓嘅鸡翅煲😋极足料!因为有优惠,份量预2-3人,我哋一行5人叫咗2小煲。橙黄色嘅焖汤香浓得嚟唔咸唔油,每煲嘅翅都唔少,最重要真系有四份一只鸡🤤好足料!❥ 黄金万两 𝐃𝐞𝐞𝐩-𝐟𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐓𝐨𝐟𝐮 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐌𝐢𝐧𝐜𝐞𝐝 𝐆𝐚
❥ 黄焖汤鸡翅煲 $𝟐𝟖𝟖/𝟐位
❥ 黄金万两 𝐃𝐞𝐞𝐩-𝐟𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐓𝐨𝐟𝐮 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐌𝐢𝐧𝐜𝐞𝐝 𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 $𝟖𝟖
炸得刚好嘅椒盐豆腐,外脆内软滑!食落有埋香蒜,不会太单调👍🏻
❥ 松鼠桂鱼 𝐒𝐰𝐞𝐞𝐭 𝐚𝐧𝐝 𝐒𝐨𝐮𝐫 𝐌𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐢𝐧 𝐅𝐢𝐬𝐡 $𝟑𝟗𝟖
炸得刚好嘅桂花鱼🐟没有油淋淋嘅感觉,淋上甜酸酱及洒上松子,口感脆卜卜!好味😋
❥ 蒜茸粉丝娃娃菜 𝐌𝐢𝐧𝐢 𝐓𝐢𝐞𝐧𝐭𝐬𝐢𝐧 𝐏𝐚𝐤𝐜𝐡𝐨𝐢 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 𝐚𝐧𝐝 𝐕𝐞𝐫𝐦𝐢𝐜𝐞𝐥𝐥𝐢 𝐍𝐨𝐨𝐝𝐥𝐞𝐬 $𝟏𝟐𝟖
❥ 荷香鲍汁鸡粒焖饭 𝐁𝐫𝐚𝐢𝐬𝐞𝐝 𝐑𝐢𝐜𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐃𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐚𝐧𝐝 𝐀𝐛𝐚𝐥𝐨𝐧𝐞 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐞𝐝 𝐢𝐧 𝐋𝐨𝐭𝐮𝐬 𝐋𝐞𝐚𝐟 $𝟏𝟑𝟖
———
📍 尖沙咀广东道3-27号海港城海运大厦2楼OTE203号舖 | Shop OTE 203, Level 2, Ocean Terminal, Harbour City, 3-27 Canton Rd, Tsim Sha Tsui
🄾🅅🄴🅁🄰🄻🄻:分咗2个时段,有啲唔方便。6:30开始应该唔系好多人赶到🕡但8点必须交枱。 食物方面比第一次嚟好味好多,更适合香港人口味👍🏻 唔油又够镬气!