2020-04-24
同系列的食店已经试了「牛涮锅」、「牛角」,今次尝试格调较高的「温野菜」。过程尚算贴心。我表明只有自己一个人揸车,唔方便去店铺取货,服务员都乐意话可以攞出来落客处(不过到步后,因为沟通过程太麻烦,我都系自己快手快脚冲落去攞了)以然人山人海。2人餐有半价,另外追加了 75折的佐贺和牛。食物一袋装得晒。正价$199的佐贺和牛,其薄如纸。4片只有共约80g。不过脂肪分布均匀,食落松化,系好嘢。美国和牛肩脊肉 + 丹麦豚梅肉 - 牛肉够肉味,无之前果份咁薄,口感较佳。猪肉就唔系好掂,无味无道,肥肉过多。带子/白蚬 - 唔新鲜!啲蚬好多都开晒口,食左两只唔敢再食。带子亦系一般货色。野菜五品盛合、葛丝、蟹柳、福袋。质素高但份量少。乌冬。全家福。整体来讲质素比另外两家高,摆设都靓啲。份量明显细,我地已经系非一般嘅细食,都唔够饱。性价比无「牛涮锅」咁有惊喜。以质素取胜,都属于可以一战,但适宜自己再加料。
以然人山人海。
野菜五品盛合、葛丝、蟹柳、福袋。质素高但份量少。
乌冬。
全家福。