2016-04-12 974 浏览
School Food进驻香港都一段时间,每次我经过都总有人龙,我都怕怕等位.今日少有地未见人龙. 终于有机会试一试. 今次叫左3样唔Spicy嘅食物.1.石锅梳乎蛋今期有一个芝士系列, 系其中一个吸引我入去试的原因. 我地叫左个石锅梳乎蛋, 因为要焗的关系, 所以要等15分钟. 好﹗我唔介意~一出炉, 真系好热﹗蛋味很出, 很香, 而且唔太干, 有蛋汁. 锅边还有干干的蛋, 好似煲仔饭的饭焦咁, 有香香的烧焦味. 其实如果配埋白饭就一流.2. 红菜头紫苏蟹肉卷用红菜头,青瓜,紫苏,蟹肉卷成. 红菜头汁染在饭上, 鲜艳嘅红色,卖相好吸引,好靓,好似两朵鲜粉红色的花,好精细,我超钟意! 加上少少嘅鲜青柠汁,味道好清新. 还有沙律酱拉花伴碟, 沙律酱又甜甜地,两㮔味道加起来很夹, 我用寿司点晒D沙律酱, 我Friend 话我抹碟……Hahaha.3. 厨师卡邦尼年糕最后都叫左个年糕, 因为饱肚. 年糕非常烟韧, 很多汁, 但唔算太浓. 不过不失. 因为食埋年糕, 再试唔到其他野, 唯有下次再试其他啦.整体, 太古分店都唔错, 平日放工都唔使等位, 环境算几静. 服务唔错唔错﹗
1.石锅梳乎蛋
1. 石锅梳乎蛋