2024-05-18
上星期五晚,为咗庆祝母亲节, book咗呢一间位于新港城嘅西餐厅。我哋一行四个人,见到个Menu好多选择,忍唔住嗌咗好多嘢食:B3-炭烧澳洲M2西冷12安士$248嗌咗七成熟,绝对冇过韧嘅情况,烧得啱啱好,连侧边啲薯条都好好食。好味指数:🌕🌕🌕🌕🌑M4-西班牙伊比利亚黑毛猪骨扒配烧意大利黄瓜薯角及鲜果莎莎酱$248多数食西餐嗌猪嘅中伏机率好高,点知呢个一嚟到见到个样已经话哗哗声,超大块,超高性价比,一切落去已经知道旧猪好嫩口,纯粹略嫌过鲜果莎莎酱有啲淡味。好味指数: 🌕🌕🌕🌕🌑P1-龙虾汁海鲜扁意粉$148一上枱出晒烟,热辣辣,份量都好大碟,龙虾汁好浓味,海鲜嘅份量亦都唔少好味指数: 🌕🌕🌕🌕🌑S1-啖啖蟹肉杂菜沙律配花生芝麻酱$138蟹肉份量都比得好慷慨,不过以沙律嚟讲价钱就有啲贵。好味指数: 🌕🌕🌕🌗🌑A1-精选小食五拼(炸鱿鱼圈、水牛城鸡翼、洋葱圈、脆炸水牛芝士条及薯条)$138五款炸物都做得相当出色,尤其钟意鱿鱼圈同芝士条好味指数: 🌕🌕🌕🌕🌑M1-二添一作五-酱烧猪肋骨及烧黄油鸡(各半份)薯条价值$288呢个份量劲夸张,但比起其他主食,呢个就相对普通!好味指数:🌕🌕🌕🌗🌑仲有
B3-炭烧澳洲M2西冷12安士$248
好味指数:🌕🌕🌕🌕🌑
P1-龙虾汁海鲜扁意粉$148
S1-啖啖蟹肉杂菜沙律配花生芝麻酱$138
蟹肉份量都比得好慷慨,不过以沙律嚟讲价钱就有啲贵。
好味指数: 🌕🌕🌕🌗🌑
五款炸物都做得相当出色,尤其钟意鱿鱼圈同芝士条
好味指数: 🌕🌕🌕🌕🌑
呢个份量劲夸张,但比起其他主食,呢个就相对普通!
好味指数:🌕🌕🌕🌗🌑
仲有嗌两杯嘢饮,第二杯半价。
屋企人话酒味好重。
餐厅好似开咗冇耐,所以装修都非常之新净同光猛座位亦都坐得舒适。
4个人食咗咁多嘢+2杯嘢饮,每人先三百几蚊 ,抵到烂啦!
总算喺马鞍山揾到一间可以翻桌嘅西餐厅喇…