2024-11-01 251 浏览
听朋友讲系佐敦香港逸东酒店内food court开咗间牛响度拌面,之前有去过红磡黄埔天地食过几次,是日就同朋友去试下。我哋叫咗牛腩热拌刀削面,牛腩炆得好淋又入味,捞埋青瓜丝和红萝卜丝,清爽好食。另一个慢煮手撕鸡热拌刀削面,鸡丝份量都好多,肉质嫩滑。刀削面厚薄适中,柔软得嚟又有咬口,拣咗焙煎胡麻,碗内配有半只溏心蛋。饮品系洛神花样&百香果冷泡茶,两款冷泡茶都系微微带酸,好清新,仲可以帮助消化。小食:烤地瓜球,热辣辣嘅烤地瓜球1碟有6件,炸到外脆内软,中间夹住芋泥,非常惹味,好食。韮菜豚肉云吞(净食10只),馅料新鲜,小云吞包著鲜嫩韮菜和豚肉,味道唔错。汤底系用猪骨熬制而成的,香浓清甜。溏心蛋,带有酱油味道,中间蛋黄有流心的。

小食:
溏心蛋,带有酱油味道,中间蛋黄有流心的。