2021-03-28
识呢间cafe嘅人都知佢以前喺尖沙咀,同样都系花系。太子呢间其实同尖沙咀一样打卡位唔多,甚至更少,系极少!入到去好感受到土地供应问题严重,大家影嚟影去都系得𠮶个北欧椅子corner 🥲可惜,连呢个全店唯一嘅打卡角落都系超!级!细....如果你想疯狂打卡的话,唔洗bookmark呢度 。𝙁𝙤𝙤𝙙🍰青柠芝士蛋糕 $88 (set配饮品)望落靓靓仔仔,size 唔会太细件~食落青柠味食落好fresh,忌廉亦唔会厚实到好似摆旧cream cheese 入口咁heavy~系夏天light dessert 之选作为tea set蛋糕跟饮品,其实$88绝对唔系平,甚至可能同平日cafe散嗌两样野差唔多价钱。但套餐衬嘅饮品选择都比较普通,所以唔写喇。后来先知原来饮品都有惊喜,有杯系用日本美好园嘅抹茶🥺Jenny衰在冇爬文浪费机会,大家试左话返比我知💔至于环境,Jenny系星期六中午12点几去到,预左成间铺几乎全满。但位同位之间好近,近到就算疫情下隔住块板,都感受唔到社交距离🙊,快餐店都坐得松动啲🤣压迫到唔系太舒服。最致命系有隔板都算,仲做埋photo killer真系完全影唔到相~食环境嘅Jenny真
𝙁𝙤𝙤𝙙
🍰青柠芝士蛋糕 $88 (set配饮品)
至于环境,Jenny系星期六中午12点几去到,预左成间铺几乎全满。但位同位之间好近,近到就算疫情下隔住块板,都感受唔到社交距离🙊,快餐店都坐得松动啲🤣压迫到唔系太舒服。最致命系有隔板都算,仲做埋photo killer真系完全影唔到相~食环境嘅Jenny真系未必会回头👋🏻
@hungry_meanjen
𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩
北欧椅子corner
简约shop front (⚠️太人多企门口其实都系影唔到🤣)