2021-09-23 419 浏览
老公知道我好钟意猫猫,今日下午送了我一个小惊喜,就系带我来到一间位于尖沙咀的猫猫Cafe<梦乐园>,除了可以见到小猫咪,仲可以品尝一下台式风味美食。下午走进餐厅,人客不算太多,宁静嘅环境下,感觉都几写意。一坐下,Cafe里的其中一只小猫咪便主动过来欢迎我哋。小猫咪好乖巧,好黏人,超级可爱呵!!猫咪静静地迎接我们,一啲都吾怕陌生人。之后见到每逢有新客人进店,猫咪都同样会懂得欢迎客人到来,非常乖巧呵!!<黑毛猪鲁肉饭 $68>黑毛猪鲁肉属半肥瘦肉碎,用上自家制酱汁来煮成,鲁肉腌得非常惹味,伴饭来吃相当滋味。加了$6要埋小食,花枝丸炸得香口,咬落去亦够弹牙好食。<家乡黑毛猪肉燥拌稻庭乌冬 $72>乌冬分量都唔少,而且乌冬咬落去仲非常烟韧弹牙,炒香嘅肉燥,伴有大量嘅葱花,更为香口,捞埋伴住嘅酱汁一齐食,咸咸地,味道非常惹味。<红油抄手>拌有带微辣的酱油,更具台式风味。另外可以以半价优惠享用特饮:<芋头沙奶茶加芋圆>淡淡芋头奶茶味道,不会太甜,芋圆烟韧弹牙。<黑糖奶茶加珍珠>黑糖味道颇为突出,带微甜,

<黑毛猪鲁肉饭 $68>

加了$6要埋小食,花枝丸炸得香口,咬落去亦够弹牙好食。

<家乡黑毛猪肉燥拌稻庭乌冬 $72>

<红油抄手>
拌有带微辣的酱油,更具台式风味。

另外可以以半价优惠享用特饮:

<芋头沙奶茶加芋圆>
淡淡芋头奶茶味道,不会太甜,芋圆烟韧弹牙。

<黑糖奶茶加珍珠>
黑糖味道颇为突出,带微甜,奶茶香滑,珍珠亦够烟韧。

整体来讲,Cafe的台式食物和饮品质素确系吾错,除了充满台式风味,感觉亦有点儿像家的味道。店主亦非常友善,不会赶客,让客人可以自在地过一个悠闲的下午。

亲人的小猫咪又再次出动,欢迎我们了。

餐厅还有其它的午餐和晚餐供应,价格亦都非常合理。如果钟意猫咪嘅朋友,又想叹番个悠然自在嘅lunch,呢道绝对系一个好选择。

庆祝纪念
纪念日