2018-05-24
一人台式晚餐一个人放工去旺角食晚餐都真系几难抉择,最后黎左呢间想试好内既台湾牛肉面。呢间台式餐厅系旺中都开左一排,人流都算多,而且餐厅十分贴心,除左卡座亦设有一人bar 台,就算一个人去食野都吾使担心怕无位啦。餐厅环境都好新潮,以木色为主调,餐厅为配合主题,长期都会播放台湾音乐,而且重要系童年回忆歌曲,听落特别有共鸣。而点餐方面,都系行自助形式,客人选择好餐点,可以去柜位排队比钱,然后安坐位置就有专人送餐比你架啦,十分方便。铁牛招牌牛肉面一人晚餐就选择了招牌牛肉面,佢既份量都颇大碗,第一淡当然就系试汤底啦,呢个汤底好重牛肉味,食得出呢个汤底系花左长时间熬制出黎,虽然浓但唔系味精汤底,食完吾会觉得特别口渴。牛肉方面,又系抵赞,肉质好嫩,应该系采用牛炕楠,切成条状,而且吸晒汤头既精华。面质方面则平平,整体上都好满意,令人回味无穷。小建议系可加点辣度,让整体更惹味。珍珠奶茶台湾饮品代表点少得珍珠奶茶,份量适中,虽然无出面舖头有得拣甜度,但系呢个都合格之上啦,珍珠size刚刚好,奶茶方面系茶香偏重,可以解腻,特别推荐。下次多d人都会尝试盐酥鸡,花枝丸等等小食。
铁牛招牌牛肉面
珍珠奶茶
下次多d人都会尝试盐酥鸡,花枝丸等等小食。