2023-02-24
Joystick 响 D2 二期嘅室内游乐场入面,有好多美食供应,等大家可以玩饱就食食饱又再玩。🎮🏀第一次嚟食以为都系得啲热狗,薯条之类嘅小食,点知都有素食嘅主食㖞。呢个五色素嘅 bowl 一嚟已经见个卖相好靓,食落去更加好食。😋我本身其实少少抗拒呢种健康 bowl ,但佢个配搭真系几好味,食落又唔单调,我觉得佢仲好食过 D2 一期专门做嘅 Pickabowl 添。而且价钱真系超抵,咁足料都系卖 $48 再送杯罗汉果茶,可选冻或热,冇添加糖但都好清甜,又有益。😃💚而且个 bowl 有好多选项,首先可响杂菜同羽衣甘蓝二选一,主粮就可拣红米饭,蒟蒻乌冬,栉瓜面,椰菜花饭。椰菜花饭切得大粒唔似饭,但我反而钟意因为有咬口。蒟蒻乌冬完全冇味,都系靠哂个醋汁一齐食,但就超滑。栉瓜面第一次食已经成为我嘅最爱,钟意佢好清甜又够饱肚。☺️👍🏼小食我就试咗日式蜜炼紫薯仔,$28 有八粒。焗出嚟超热,小心烫口。味道就好甜好好味。🍠😛另外仲有芝士玉子焗牛油果。芝士好香浓,够哂邪恶,不过食落觉得好似芝士还芝士,牛油果还牛油果咁,麻麻地呢个配搭。等佢整要等好耐(超过二十分钟),而且卖 $40 又食唔饱感觉太贵了。😂